Tel. programari: 0727 553 474

IMAGISTICA

Centrul veterinar non-stop Vetservice ofera pacientilor sai servicii performante de imagistica veterinara.

Clinica este dotata cu aparat de ecografie Esaote – My Lab, precum si cu aparat de radiologie digitala.

Radiologia

Ce este radiologia si la ce ne ajuta?

imagistica3Radiologia este o tehnica imagistica ce utilizeaza radiatii X si ne permite analizarea structurilor osoase ale organismului si a organelor din cutia toracica. Radiologia digitala este o metoda moderna, ce ofera imagini de calitate mult superioara fata de tehnica clasica si, in plus, soft-ul ne permite marirea imaginii, modelarea contrastului, fixarea parametrilor pentru fiecare specie si regiune examinata si efectuarea unor masuratori direct pe imagine. Toate aceste date se pot stoca pe CD-uri sau pe mail, fara a necesita programe special pentru a le vizualiza.

Ecografia

La ce ne foloseste?

Ecografia este o tehnica imagistica neinvaziva care ne permite examinarea organelor din abdomen. Beneficiind de un aparat de ecografie deosebit de performant, ce permite vizualizarea in detaliu a aspectelor abdominale si chiar a fluxurilor sangvine, prin tehnica Doppler color si Doppler pulsatile, precum si de colaborarea cu un medic specialist, Radu Constantinescu, putem obtine informatii foarte valoroase care ne orienteaza rapid catre un diagnostic cert, atunci cand apelam la aceasta tehnica de investigatie medicala.

Foarte importanta este tehnica FAST ECO prin care putem vizualiza rapid organele din abdomen si este utila in cazuri de urgenta. In caz de accident rutier sau alt traumatism, se aplica pacientului pentru a vedea daca exista hemoragie masiva in abdomen sau daca exista organe rupte care pot pune in pericol viata pacientului in timp scurt (splina, ficat, vezica urinara).